STUDIO HET ATELIER
SERIOUS ABOUT SOUNDCAPTURE
 

FRANS VOLLINK

Frans is de drijvende kracht achter Studio `Het Atelier’. Hij is de vaste producer en begeleider tijdens de opnames, doet de mixage en is contactpersoon voor de studio. Naast producer is Frans actief als professioneel muzikant. Hij is afgestudeerd docerend- en uitvoerend musicus en heeft zijn master opleiding gevolgd aan de conservatoria te Groningen en Zwolle. Als bassist, componist en arrangeur werkt hij samen met nationale en internationale artiesten. Voorbeelden daarvan zijn onder meer Gary Husband, Eef Albers, Marc Guillermont, Randy Brecker, Nigel Hitchcock, Wayne Johnson, Jose de Castro, Carl Verheijen, Greg Howe, Bob Mintzer, Guthrie Govan en Steve Vai. Ook is hij actief voor zijn eigen band 'Tristan', waarmee hij in 2015 een nummer 1-positie heeft behaald in de UK Soul Charts. Met zijn ruim 20 jaar ervaring, zijn betrokkenheid, inzicht en geduld, is Frans de ideale persoon om je muziek naar een hoger plan te tillen.


HAROLD IMMING
Harold is eigenaar van 'GD Sound', een van de grotere geluidsverhuur bedrijven van het Noorden. Als veelgevraagd freelance geluidsman is hij actief op festivals en poppodia. Bovendien is hij jarenlang de vaste geluidsman geweest van onder meer 'The Time Bandits' en 'The Wounded'.. Verder heeft Harold de aanzet gegeven tot de oprichting van Muziekcentrum Emmen. Een initiatief dat hij heeft opgestart na het verdwijnen van de CQ (Muziekschool) Emmen. Dit centrum herbergt de Drentse Muziek Academie, het geluidsbedrijf GD Sound, repetitieruimtes, een boekingskantoor en een platenmaatschappij.
Door de nauwe samenwerking met GD Sound heeft Studio 'Het Atelier' vrije beschikking over extra apparatuur, die, indien nodig, in de opnameruimte of op locatie kan worden ingezet.


GUUS STRIJBOSCH

Guus is de nestor van het team en samen met Harold en Frans de oprichter van de Studio ‘Het Atelier’. Hij heeft Frans de kneepjes van het vak bijgebracht en is jarenlang zijn leraar en mentor geweest. Met deze samenwerking en het vertrouwen dat daaruit is ontstaan, is er een solide basis gelegd voor de verdere ontwikkeling en professionalisering van de studio.
Guus studeerde basgitaar en contrabas als docerend musicus aan het Prins Claus Conservatorium van Groningen en heeft klassieke theorie en geschiedenis gestudeerd aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle. Hij is een veelgevraagd bassist in binnen- en buitenland en speelt op podia van Monte Carlo tot Beiroet en meer. Verder heeft Guus zijn muzikale bijdrage geleverd aan de platen van onder andere: Daniel Lohues, Johnny Gallagher, Time Bandits, Stephanie Struijk (Stevie Ann), Babette van Veen, Eelco Gelling. Momenteel speelt Guus met de Erwin java Band (bekend van o.a. Voetbal Inside).