STUDIO HET ATELIER
SERIOUS ABOUT SOUNDCAPTURE
 

VOLLEDIG BEGELEIDING

Je wordt van opname tot cd-productie bijgestaan door een betrokken en ervaren producer

GROOT NETWERK

Wij beschikken over een breed scala aan gastmuzikanten in iedere gewenste stijl

 

PROFESSIONELE OPNAMEAPPARATUUR

Voor het beste resultaat maken we onder meer gebruik van producten van lokale geluidsdesigners 


 

DE STUDIO


Studio ‘Het Atelier’ is een professionele muziekstudio in het Drentse dorp Weiteveen. Het ligt tegen de Duitse grens, in het natuurgebied ‘Bargerveen’. De studio heeft een speciaal ontworpen akoestiek, waar je professionele opnames kan maken tegen een betaalbare prijs. Gezien de ligging en de mogelijkheden, is Studio ‘Het Atelier’ een gewilde locatie voor zowel nationale en internationale artiesten. De studio beschikt over een aparte verpoosruimte met keuken en wifi-internetverbinding. Koffie en thee zijn gratis. Winkels en een eetgelegenheid vind je op loopafstand. Comfortabel overnachten en tegen een gunstige prijs kan op 100 meter afstand bij Bed & Breakfast het ‘Veenloopcentrum’. MOGELIJKHEDEN

Tegenwoordig kan iedereen met relatief eenvoudige middelen zijn of haar eigen muziek opnemen. Dat is een groot goed in de huidige tijd. Aan de andere kant is het opnemen van muziek een vak waar veel bij komt kijken. Wie bijvoorbeeld een goede productie wil, die onder andere voldoet aan de huidige kwaliteitseisen van radio, tv en andere media, doet er dan ook goed aan om contact te zoeken met een professionele muziekstudio. Daar kan je je laten begeleiden door betrokken en ervaren mensen, die samen met jou of jouw band werken aan het doel dat jou voor ogen staat.
Wij helpen je bij zo’n beetje alles wat met de productie van muziek te maken heeft. Van een eenvoudige demo tot een volledig album.

OPNEMEN

Studio ‘Het Atelier' beschikt over een mooie akoestiek en moderne opnameapparatuur. De studio biedt ruimte om met een hele band tegelijk op te nemen. Verder is er altijd een producer aanwezig, waarmee je overlegt over de te volgen route. Het uitgangspunt is om samen met jou het beste uit jou en je muziek te halen.
De opnameruimte is voorzien van hoogwaardig geluidsabsorberend materiaal om de sound te kunnen creëren die het beste bij jouw muziek past.
Daarnaast is er een aparte controleruimte dat gescheiden is door een glazen deur met de opnameruimte, zodat er altijd contact is met de man achter de knoppen.
Verder heerst er bij ons een gemoedelijke sfeer, zoals dat in Drenthe gebruikelijk is.

NETWERK

Voor mensen die één of meerdere composities willen opnemen, maar niet over middelen beschikken om die geheel of gedeeltelijk tot uitvoering te brengen, beschikken we over een uitgebreid netwerk aan gastmuzikanten. Zo zijn we in staat om een hele band voor je samen te stellen met professionele musici in allerlei verschillende stijlen. Ook kunnen we jouw bestaande setting opfleuren met bijvoorbeeld een strijkers- of blazerssectie. We helpen je graag bij het samenstellen van je instrumentarium en het het schrijven van de arrangementen.
Om je verder op weg te helpen, werken we samen met Muziekcentrum Emmen, waar onder meer een boekingskantoor, platenmaatschappij en een geluidsbedrijf voor live optredens gevestigd is.

MIX EN MASTERING

Mixen is een persoonlijke kwestie en hangt samen met het doel dat jij voor ogen hebt. Om de samenwerking optimaal te laten verlopen, is het verstandig dat de opdrachtgever bij de mix aanwezig is. Je kunt ook de tracks die je in je homestudio of elders analoog of digitaal hebt opgenomen door ons laten mixen en editen. Wil je jouw productie voor het grote publiek uitbrengen? Dan kun je jouw opnames ook laten masteren, zodat ze op de radio of via streamingdiensten als Spotify en iTunes kunnen worden worden afgespeeld. Tot slot masteren wij je opnames zodat het op alle systemen en platformen goed klinkt. Ook zorgen we ervoor dat je desgewenst een zogenaamde "DDP" file krijgt als je een CD album wilt uitbrengen. Dit is een "image" file van jouw album met alle titels, CD Codes en pauzes. De CD dient dus als DDP aangeleverd te worden naar aan de CD productie fabriek. Wij nemen dit voor je uit handen. Wil je nog meer eindcontrole en een "second opinion" dan kun je er ook voor kiezen je album te laten masteren door een externe masteraar. Zij werken met apparatuur speciaal voor dit doel alleen.

COMPOSITIE EN ARRANGEMENTEN

Een idee of een tekst die jij graag muzikaal zou willen uitwerken? We bieden je graag de mogelijkheid om daar professioneel mee aan de slag te gaan, zodat de compositie ontstaat die jij in je hoofd hebt.
Bovendien kunnen we voor je arrangeren, van strijkkwartet tot volledig bigband arrangement (en de arrangementen voor je laten inspelen).
Als je een op maat gemaakte compositie wilt, voor bijvoorbeeld een film, video of presentatie, leveren we die kant en klaar aan.